pátek 1. listopadu 2013

Francouzský zelený jíl - detoxitace

2310Mzk.jpg

Je to již pár let, co se mi do rukou dostala jedna další úžasná věc, a to zelený jíl. Musím se s vámi podělit o účinky tohoto úžasného doplňku stravy neboli kartáčkem na střeva, a v případě problémů ho všem doporučuji vyzkoušet.
Zelený jíl je vhodný k vnitřnímu i vnějšímu užití. Ptáte se, v čem je tak skvělý? Jdeme se tedy podívat ne jeho účinky.

Skvěle detoxikuje a remineralizuje
Zelený jíl může řešit i otázku poměru potřebných a patogenních mikroorganismů v trávicím traktu. Jíl ovšem toxické látky a patogenní mikroorganismy v trávicím traktu absorbuje spíše mechanicko-fyzikálně než chemicky, má ovšem také značné absorpční a čistící schopnosti.
Zelený jíl se vyznačuje svými silnými detoxikačními a remineralizačními účinky. Velmi účinně absorbuje toxiny a má silné hojivé a čistící účinky.

Vnitřní užití
Zelený jíl se hodí užívat nyní na jaře, kdy je čas pro detoxikaci organismu. Působí zásadotvorbě a posiluje krev. Zelený jíl se užívá 3 týdny, potom udělejte 1 - 4 týdny pauzu.
Jak na to: v prvních dnech pijte pouze jílovou vodu - půl nekovové lžičky jílu rozmíchejte večer ve sklenici vody, nechte přes noc odstát a pak vypijte jen vodu bez sedliny. Po 3 dnech vypijte vodu i s usazeninou.
Jídlo, případně léky, užijte až cca za 1 hodinu po zeleném jílu. Pozor na způsobení zácpy, v případě potíží dodejte do jídelníčku více vlákniny!

Víte, že...?
Zelený jíl ve střevech pomáhá také emulgovat a absorbovat tukové částice. Kromě těchto účinků je známo, že zelený jíl neutralizuje nadměrné kyseliny v žaludku. Při obtížích s překyselením je vhodné, když místo 1 lžičky zeleného jílu si připravíme dvojnásobné množství zeleného jílu a 3x denně před jídlem si obsah skleničky zamícháme a i s rozmíchanou jílovou usazeninou vypijeme.

Vnější užití
Jíl lze využít jako tělový obklad, pleťová maska nebo při poštípání hmyzem. Ve chvíli, kdy jíl zaschne, přestanou působit jeho účinky. Proto jej udržujte vlhký například pomocí rozprašovače vody. K přípravě můžete použít nejen vodu, ale také bylinný výluh, ovesné nebo mandlové mléko.

2017OWQ.jpg


Použití zeleného jílu - shrnutí
  • důkladná detoxiakce organismu (k přípravě se používá výhraadně plastová lžička, aby kov nenarušil účinky jílu a měl stálou schopnost vázat na sebe těžké kovy z organismu)
  • odstraňuje ze sliznice toxiny, bakterie, jedy, plyny
  • podpůrná léčba ekzémů, lupénky
  • neutralizuje kyselost organismu (odkyselení organismu)
  • příznivý vliv na artrózu i osteoporózu
  • likviduje kvasinkové infekce Candida albicans
  • vhodný při hubnutí a úpravu metabolismu
  • při zácpě a průjmu
  • jílové pleťové masky, obklady na bolavé klouby a téměř jakákoliv postižená místa